top of page
Zoeken

Maak van iets moeilijks iets moois.

Bijgewerkt op: 18 mrt. 2023

Hoe kom je van een trauma af? Door er aandacht aan te schenken. Een trauma ontwikkel je namelijk door een schokkende, pijnlijke of moeilijke situatie die zo heftig is dat je deze niet direct kunt verwerken. Je kropt de gevoelens als het ware op. De gebeurtenis moet dus alsnog rustig verwerkt worden. Dat kost aandacht en tijd. Door het (deels) te verwerken zul je je echt lichter gaan voelen. De methode om 'van iets moeilijks iets moois te maken' kan je daarin ondersteunen. In dit blog leg ik je uit hoe dat nou precies werkt...

Verwerk je trauma op een creatieve manier.

Het mooie aan verwerken op een creatieve manier is dat je - naast dat je de nare gevoelens van trauma ervaart - je tegelijkertijd ook positieve gevoelens ervaart. In de lijst hieronder beschrijf ik welke positieve effecten het creatieve proces op je kan hebben.

  • Je laat je gevoelens letterlijk naar buiten komen, wat je echt kan verlichten.

  • Omdat je gefocust bent op iets ‘maken’, heb je afleiding van nare gedachten die opkomen in verband met je trauma.

  • Je krijgt meer een gevoel van controle. Een trauma overkomt jou en dat kan je best een machteloos gevoel geven. Door zelf te bepalen hoe je het een plekje wil gaan geven pak je een stukje controle terug.

  • Je krijgt er zelfvertrouwen van. Je zult trots op jezelf zijn als je jouw trauma om hebt weten te zetten naar iets creatiefs.


Werkt dit bij alle trauma's?

Bij elk trauma kun je er iets aan hebben om ‘van iets moeilijks iets te maken’, maar als je voelt dat jouw trauma je heel erg overspoeld en dat het te heftig voor je is om er in je eentje mee bezig te zijn dan zou ik zeker aanraden om eerst of ernaast in therapie te gaan voor je trauma. Zie deze methode maar als een extra hulpmiddel :-)

Weet je niet hoe of waar je trauma therapie kunt volgen? Stuur mij dan zeker een berichtje, ik informeer je graag over wat ik weet.Hoe werkt dat dan? Maak van iets moeilijks iets moois?

Wat je eigenlijk gaat doen is rondom het thema van jouw trauma 'iets maken'. Dat kan een versje zijn, een playlist, een spreuken boekje, een fotoserie, een blog, een kort verhaal, een collage etcetera. Kies iets wat bij jou past en wat jou een goed gevoel geeft.


Gratis E-book

Ik heb een gratis e-book gemaakt vol met ideeën om van iets moeilijks iets moois te maken. Bijna alle ideeën uit dit boek heb ik zelf gebruikt of gebruik ik nog steeds. Het is voor mij onwijs waardevol geweest en daarom wil ik het met zoveel mogelijk mensen delen.


Wil jij dit gratis e-book graag hebben? Je kunt hem hier downloaden.Veel liefs en onthoud,


"Soms doet wankelen wonderen"

Tessa146 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 Comments


Je brengt met dit verhaal "maak van iets moeilijks iets moois" zelf in de praktijk. Prachtig!

Like

Dank je, Tes! Heel mooi!

Like

Gratis verzending op alle producten in de shop!

bottom of page